Forslag til kanotur: Ry – Ry 2 dage

Ry Kano

Forslag til kanotur: Ry – Ry 2 dage | Ry Kano

Turens længde: 14 + 14 km
2 dage

De Små Fisk er en dejlig stor raste- og teltplads med bålplads, toiletter og shelters. Læs vores turbeskrivelse og book kano til turen her på siden.

Ry – De Små Fisk – Ry (nordtur)

Turbeskrivelse

Fra Ry padles gennem Birksø og Alling Å til Julsø, hvor Himmelbjerget ligger. Træk kanoen op på land og tag den herlige gåtur til toppen, hvor du kan købe en souvenir og tage det obligatoriske billede over den storslåede udsigt. Bagefter padler du videre på Julsø igennem Svejbæksnævringen og ud i Borresø, hvor Paradisøerne ligger. Har du god tid, er de helt sikkert et besøg værd.

Du kan i stedet for Paradisøerne også vælge at padle til Avnsø og opleve at sejle i en lille skovsø som føles afsondret fra resten af verden. De Små Fisk teltpladsen ligger næsten lige overfor Avnsø og er en dejlig stor plads med bålplads, toiletter og shelters. Om sommeren er der en iskiosk.

Næste dag sejler du enten tilbage til Ry eller videre til Gudenåens Camping (mod betaling af fragt) i Silkeborg for aflevering af kanoen.

Ry til Gl. Rye eller Klostermølle og retur

Turenes længde:
Ry – Gl. Rye 8 km
Ry – Klostermølle 10 km

2 dage

Overbæring: 1 slidske

En flot og overskuelig tur, hvor der er en god blanding af å-og søsejlads.
Der er kun få motorbåde på denne strækning.
2-4 timers sejlads hver vej.

Turbeskrivelse

Strækningen fra Ry til Gammel Rye Teltplads består af mindre søer og å-strækninger. Turen vil give den besøgende mange naturoplevelser, som man ikke finder på den smalle å. F.eks. ser man her på søerne lappedykkere, hejrer, skarver, blishøns, rørhøns og mange forskellige andefugle. Samtidig får man den vide udsigt over bakkerne og skovene i søhøjlandet. Strækningen syd for Ry er mindre trafikeret, da en opstemning ved Ry Mølle forhindrer motorbådene i at passere.

Fra Ry til Gl. Rye Teltplads er der ca. 8 km. I kano tager det 2–3 timer uden pauser.

Ved den sydlige bred af Gudensø findes en rasteplads, hvorfra der er stiforbindelse til Øm Kloster. Her vises arkæologiske fund om munkenes lægekunst og en klosterhave med datidens lægeurter.
I Gudenåen mellem Gudensø og Mossø findes en rasteplads ved vejbroen. Her er borde, bænke og toilet. Lidt længere oppe ad åen støder man til Salten å. Her skal man sejle et lille stykke mod strømmen for at komme til Gl. Rye Teltplads.

Foretrækker man at overnatte på Klostermølle Teltplads, sejles i stedet videre ad Gudenåen mod Mossø.
Klostermølle er en gammel papirfabrik fra 1872. Den gamle sorte tørrelade står som et pejlemærke når man kommer ud til Mossø. Hvor Gudenåens sydlige løb munder ud i Mossø, kan man trække kanoen på land. Det er ikke tilladt at sejle længere sydpå mod strømmen. I laden er der indrettet fugletårn og der findes et museum om papirfabrikkens arbejde. Rundt ved bygningen er der etableret en fisketrappe. Fortsætter man til fods ad stien langs åen, støder man til et omløbsstryg. Det er etableret for at tillade laksefisk at gå op i Gudenåen for at gyde.
Er der mere energi, så gå en tur op på Sukkertoppen og nyd udsigten over søområdet.
Næste dag sejles tilbage til Ry.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp til booking?
Ring +45 8689 1167 eller skriv på ry@kanoferie.dk

Vi sidder klar til at hjælpe dig.