Flextur – Modstrømsbus

Gratis Modstrømsbus fra Klostermølle til Tørring

Afgangstider 2024

Bussen stopper ved områdets campingpladser, teltpladser og kanoudlejere

alle dage i perioden 29. juni - 11. august 2024.
Derudover er der weekendkørsel i resten af august: 17-18/8, 24-25/8 og 31/8-1/9. 16:00

 

16:00 - Klostermølle

16:10 - Voervadsbro Teltplads

16:30 - Vestbirk Camping

16:43 - Gudenå Camping og Kanoudlejning

16:54 - Åstedbro Teltplads

17:03 - Åle Teltplads

17:15 - Tørring Camping

Flextur – Flextrafik

Du kan bruge Flextur alle ugens dage fra kl. 6.00-24.00 undtagen 24. og 31. december.
Flextur er en del af den kollektive trafik og kan bruges af alle til alle kørselsbehov. Det eneste krav er, at du starter og slutter din rejse i Region Midtjylland, Region Nordjylland eller Varde og Vejle Kommune i Region Syddanmark.
En Flextur har ingen fast køreplan. Du bestemmer selv, hvornår du vil hentes, og hvor du vil køres fra og til, fx til svømmehallen, indkøbscentret, lægen eller besøg hos venner.

Du bliver kørt i taxa, liftbus eller personvogn. Hvis du sidder i en ikke sammenklaplig kørestol, så vil der altid komme en liftvogn og hente dig. Der kan ikke forud bestilles en bestemt type vogn eller speciel plads i vognen.

Når du bestiller en Flextur, finder vi et tidspunkt for afhentning, der ligger inden for en time i forhold til dit ønske. Du får oplyst det præcise tidspunkt, når du bestiller.

Ved afhentning kan der være en ventetid på op til 20 minutter i forhold til det aftalte tidspunkt, før din vogn er der.

Du bliver hentet ved og kørt til kantstenen (eller hvor en almindelig taxi ville holde) på den adresse, du bestiller turen fra og til. Er du gangbesværet, hjælper chaufføren gerne med ind- og udstigning i vognen samt fastspænding af eventuelle hjælpemidler, men du skal selv kunne komme fra din hoveddør og hen til vognen.

Planlæg din Flextur

Flere personer i samme vogn
Flextur er en samkørselsordning. Det betyder, at der kan være flere med i vognen, og at turen kan være længere end den direkte vej fra A til B. Du betaler altid kun for den direkte vej.

Hvis I er flere, der bestiller sammen (samme start- og slutadresse), betaler I fuld pris for én person og får 50 % rabat for de øvrige personer – op til fire medrejsende personer.

“Afhentning” eller “senest fremme”
Hvilken tid skal du være “fremme” eller “afhentes”? Når du bestiller din Flextur, er der to muligheder:

Du kan bestille turen til den tid, du senest skal være fremme. Det er vigtigt at oplyse, når du skal til vigtige begivenheder med et fast mødetidspunkt.
Du kan bestille turen til den tid, du vil afhentes. Her kan Midttrafik dog ikke love præcist, hvornår du er fremme på ankomstadressen. Du vil blive tilbudt et afhentningstidspunkt -15/+45 min. i forhold til det ønskede afrejsetidspunkt.

Du får ved bestilling besked om, hvornår bilen henter dig. Det er vigtigt, at du er klar til den aftalte tid.
Hvis du udebliver fra din bestilte kørsel, og vi har kørt forgæves, bliver de øvrige ture på den pågældende dag slettet.

Grupperejser
Der kan bestilles kørsel til maks. 5 personer. En person betaler fuld takst, og de efterfølgende op til 4 medrejsende betaler 50 %. Det er ikke muligt, at bestille en grupperejse. Er der 6 personer eller derover, som ønsker afhentning fra/til samme adresse, så skal turene bestilles enkeltvis med op til 5 personer ved hver bestilling. Midttrafik kan ikke give garanti for, at afhentning/afleveringstidspunkterne ved bestillinger, hvor der benyttes flere vogne, er ens.

Få styr på det praktiske

Bagage
Hvis du medbringer bagage, skal du oplyse det ved bestilling, så du kan være sikker på, at der er plads i bilen. Medbragt bagage skal ske i et omfang, hvor det ikke er til gene for de øvrige kunder, og hvor pladsforholdene i øvrigt tillader det. Du kan få chauffør hjælp til 1 stk. håndbagage op til 11 kg. Vejer håndbagagen mere end 11 kg, så medtages denne uden ekstra egenbetaling, men chaufføren giver ikke hjælp til håndtering af bagagen. Hvis der i øvrigt medtages mere end 1 stk. håndbagage opkræves der betaling svarende til en medrejsende. Det er ikke muligt at medbringe cykel.

Hjælpemidler
Vi medtager gerne hjælpemidler, fx rollatorer, manuelle og elektriske kørestole. Dog kan du ikke bestille en høj vogn, med mindre du er siddende i kørestol under transporten. Vi tager højest 2 kørestole eller 2 hjælpemidler med pr. tur. Det første hjælpemiddel er gratis, for det efterfølgende betales gæstepris på 50 %. Vi kan af sikkerhedsmæssige grunde ikke medtage benzindrevene crossere. Alle hjælpemidler skal kunne fastspændes i vognen.

Kørsel med liftbiler
Det er chaufførens opgave at betjene liften på vognen. Medbringer du elektrisk kørestol eller el crosser, skal du selv manøvrere ind og ud af vognen, samt til og fra. Er du ikke i stand til dette, skal du medbringe en ledsager, som kan hjælpe. I de tilfælde hvor hjælpemidlet nemt kan betjenes bag på stolen med et skubbehåndtag, kan chaufføren hjælpe ind og ud af vognen, samt til og fra. Chaufføren har ansvaret for, at elektroniske kørestole, el crossere, kørestole og kørestolsbrugere er spændt fast.

Barnevogn og autostole
Du skal selv medbringe en autostol eller selepude til dit barn (under 135 cm), så barnet kan spændes forsvarligt fast under kørslen. Hvis du medbringer barnevogn eller klapvogn, skal dette oplyses ved bestilling. Barnevogn og klapvogn skal kunne klappes sammen.

Betaling
Hvis turen er bestilt online dvs. på midttrafik.flextrafik.dk eller via app’en ‘Flextrafik’, betales turen med betalingskort ved bestilling, og så skal du ikke have kontanter med i bilen. Bestiller du via telefon, skal turen betales med kontanter – med lige penge – til chaufføren ved turens start. Betalingskort og andre billettyper (fx periodekort og rejsekort) kan ikke benyttes i bilerne.

Dyr
Små dyr i tasker/transportkasser må medbringes, hvis de ikke optager en plads i bilen. Service- og førerhunde medtages.

Sådan bestiller du din Flextur:

Online

Vi anbefaler at du henter og opretter dig på appen hjemmefra, da det godt kan være lidt besværligt at gøre det inden du bestiller og flextrafik lukker telefonen kl 16:00

Du kan bestille Flextur på: midttrafik.flextrafik.dk
eller via Flextrafik app – hent app’en i App Store eller Google Play.

 • Ved online bestilling af Flextur kan du tilknytte Dankort og Visa Dankort.
 • Ønsker du en påmindelse dagen før din Flextur og 15 minutter inden vognen er planlagt til at komme, kan du tilmelde dig, når du opretter en bruger på midttrafik.flextrafik.dk eller i app’en.
 • “Husk dine flextrafikaftaler” – tilmeld dig her, hvis du ønsker en sms med afhentningstidspunktet for din Flextur
 • Hvis du ikke er klar til det aftalte tidspunkt, eller chaufføren ikke kan finde eller kontakte dig, hæfter du for betalingen af rejsen. Husk derfor at afbestille din rejse.
 • Telefon – ring på 87 40 83 00 (tast 2) alle dage mellem kl. 7.00 – 16.00
  Husk, når du bestiller via telefon, kan du kun betale med kontanter (i lige penge) til chaufføren.
 • Krydser din rejse en regionsgrænse, skal din Flextur bestilles via telefon.
 • Du kan bestille din Flextur indtil en time før, du ønsker at blive hentet. Rejser du i tidsrummet kl. 6.00 – 8.00, skal du have bestilt din Flextur på midttrafik.flextrafik.dk eller i app’en senest kl. 23.00 dagen før, og via telefon senest kl. 20.00 dagen før.
 • Du kan bestille ture maks. 14 dage frem.

 

Ved bestilling skal du oplyse:

 • Navn og telefonnummer (som chaufføren kan træffe dig på)
 • Start- og slutadresse
 • Det tidspunkt, du ønsker at blive hentet eller være fremme på
 • Antal personer, maks. 5
 • Om du medbringer bagage, chaufføren yder hjælp v. et stk. bagage maks 11 kg
 • Om du medbringer hjælpemidler, fx rollator eller kørestol
 • Om du medtager barnevogn eller autostol.