Kanoudlejning Gudenåen

Tag på kanotur på Gudenåen

På en kanotur på Gudenåen er der ingen larm – kun dig og din familie, venner, klassekammerater eller kollegaer helt tæt på naturen. Book kanoturen her.
Gudenåen er nærmest indbegrebet af kanotur i Danmark. Og det er den fordi den slanger sig så smukt langt gennem det jyske landskab, som byder på uforglemmelige oplevelser i hele sommerhalvåret.

Her kan du opleve naturen fra en anden vinkel end du er vant til, og få kombineret aktivt samvær med dem, du holder af med et tiltrængt afbræk væk fra hverdagen.

Derfor er kanosejlads på Gudenåen den perfekte sommeraktivitet

Forestil dig at sejle gennem det smukke jyske landskabs varierede omgivelser til den beroligende lyd af åens vand og dyrelivet, der pusler ved bredden. Der findes næppe noget der er mere afslappende og nærmest meditativt end at bringe dig op ad åen ved egen kraft. Her er der ingen motorlyde, ingen overbefolkede gader, ingen larm – kun dig og din familie, venner, klassekammerater eller kollegaer helt tæt på naturen.

Det er nærmest helt umuligt ikke at føle sig ét med naturen her. Og derfor er kanoturen på Gudenåen en klassisk udendørsaktivitet, som har eksisteret i over 100 år – og det er der ikke nogen grund til at ændre det mindste ved. Her giver vi dig oplevelsen af at være tilbage i naturens skød. Et sted, hvor du kan lade dine batterier op og møde dagligdagen med nye indtryk og fornyet energi bagefter.

Hvilke muligheder er der for at leje kanoer i området omkring Gudenåen?

Vores kanoudlejning har base ved Ry havn. Ry er en naturskøn by mellem Silkeborg og Skanderborg, og det er meget let at komme hertil fra motorvej E45. Du behøver dog ikke nødvendigvis at starte din kanotur i Ry. I vores bookingsystem kan du selv vælge det steddu vil startedin kanoturt. På samme måde kan du også vælge, hvor du gerne vil aflevere kanoerne igen, når du er færdig med turen.

Lej kanoer på timebasis eller book en flerdagestur

Mulighederne er mange. Du kan for eksempel leje én kano på timebasis til en lille hyggetur eller du kan leje kanoer i mange dage, hvis I vil af sted i længere tid. I det hele taget er vi ret fleksible i vores udlejning – så hold dig ikke tilbage med at kontakte os, hvis du har spørgsmål i forbindelse med planlægningen af din forestående kanotur. Vi vil altid gerne hjælpe dig med at få den bedste oplevelse på hele Gudenåen.

Hvad skal jeg selv tage med, når jeg skal på kanotur på Gudenåen?

Hos Ry Kanofart lejer vi nye og velholdte kanoer ud. Her får du også altid nye og godkendte redningsveste med til alle, der skal med på turen. Du kan derudover vælge at leje drybags med. Det er en rigtigt god ide, hvis du skal af sted i flere dage. Det giver dig nemlig muligheden for at holde al din oppakning tør, så alt dit tøj og overnatningsgrej kan klare mere end en overnatning på en teltplads eller i et af de mange shelters, der findes ved Gudenåen.

Få komplet overblik over Gudenåens mange muligheder

Du kan finde inspiration til overnatning og information om mange af de andre oplevelsesmuligheder ved hele Gudenåens smukke natur gennem GudenaaSamarbejdets app, som er tilgængelig gratis, der hvor du henter apps til din smartphone. Ellers hjælper vi dig gerne med personlig vejledning og tips. Der er ruter og steder, der er mere oplagte end andre, for eksempelvis for børnefamilier eller grupper af voksne venner.

Vores egen oplevelse med kanoudlejning på Gudenåen går langt tilbage

Ry Kanofart har eksisteret som kanoudlejning i intet mindre end 60 år siden og har lige siden da været en forretning, som er blevet i familien – nu på 3.generation. Derfor kender vi nok Gudenåen bedre end de fleste andre, – og vi deler gerne ud af vores erfaring med at få den bedste sejlads ud fra dine behov og ønsker.

Vi er vokset op med kanoudlejning her i området, og vores personlige forankring i kanoerne ses også på den enkelte kano den dag i dag. Vi går meget op i at vedligeholde dem korrekt, efterse kvaliteten og rengøre dem grundigt løbende, så vi sikrer os at vi kan give dig den bedste oplevelse i kanoen.