Sådan får du den bedste kanoferie på Gudenåen

Her får du vores tips til at planlægge den bedste kanoferie på Gudenåen. Gå ind og se, hvordan du får de bedste oplevelser, når du skal leje kanoer her.

En kanoferie på Gudenåen byder på rigtigt mange muligheder. Derfor kan det være rart at kende til nogle af dem, når du er i gang med at planlægge et par gode feriedage på vandet med familie eller venner.

Her giver vi dig vores bud på, hvad du bør overveje i forbindelse med din planlægning af en aktiv ferie i kano, hvor der er masser af ting at tage stilling til – men dermed også mulighed for at få en kanoferie, der passer lige til dit temperament og dit behov.

Hos Ry Kano har vi beskæftiget os med at arrangere kanoferie på Gudenåen i tre generationer. Derfor har vi også et indgående indblik i, hvad der kan lade sig gøre i den smukke natur her i området. Så finder du ikke de oplysninger, du skal bruge, her på siden, er du naturligvis velkommen til at få personlig vejledning til at planlægge en kanoferie med uforglemmelige oplevelser.

Planlægning er grundlaget for den gode kanoferie

Selvom det principielt er muligt at lægge fra land og tage tingene lidt, som de kommer, kan det være en rigtig god ide at tænke lidt fremad, hvis du skal af sted i flere dage. Her kan det blandt andet være rart at vide, hvor på ruten du kan overnatte, og hvad du kan opleve af seværdigheder.

Der er flere ruter at vælge imellem, så det kan også være værd at overveje at vælge en fastlagt rute, der passer til både din erfaring og antallet af feriedage i kano. Husk, at vi har fleksibelt slutsted på hele Gudenåen, og slutstedet kan ændres frem til kl. 12 den sidste dag på jeres tur.

På vores hjemmeside finder du et kort over overnatningsmuligheder, og så kan du også finde inspiration på for eksempel GudenaaSamarbejdets hjemmeside på oplevgudenaa.dk.

Pak de rigtige ting, som passer både til overnatning og sejlads

Det er vigtigt, at du pakker både praktisk og realistisk til kanosejlads for at få den bedste oplevelse. Find den rigtige balance mellem sikkerhed og bekvemmelighed og sørg for at få proviant og drikkevarer med sammen med sovegrej, telt og førstehjælpsudstyr. Når du bruger vores kanoudlejning, er kano og redningsveste til alle inkluderet i lejen. Du kan også vælge at leje nogle praktiske drybags med, som sikrer, at dine ting forbliver tørre helt frem til slutdestinationen.

Download vores printvenlige pakkeliste til kanoferien

Du kan nemt hente vores anbefaling til pakkeliste, når du skal på ferie i kano. Den er tilgængelig i en printvenlig version, så du nemt kan printe den ud og krydse af, mens du pakker til mange dage på Gudenåen.

Hav det sjovt, husk sikkerheden og respektér naturen

En kanoferie er en aktiv ferie, der giver dig mulighed for at nyde naturen helt tæt på. Så husk at nyde den i et afslappet tempo sammen med dine medrejsende. Gudenåen er et unikt naturområde – men også et skrøbeligt økosystem. Så hjælp venligst hinanden og miljøet ved at efterlade det i samme stand, som da du kom. På den måde kan den danske naturskat blive ved med at give gode ferieoplevelser i kano til de næste generationer, som den har gjort i over 100 år.

Find mere inspiration til den gode kanoferie på Gudenåen her på siden

Vi har mange flere tips og turforslag, som du kan bruge til at planlægge din ferie efter. Gå på opdagelse i vores ferieunivers online og hold dig ikke tilbage, hvis du har spørgsmål af nogen art; vi sidder altid klar til at give dig en god og personlig oplevelse.