Kajakudlejning

Kajakudlejning

Book din kajaktur eller kontakt os, hvis du har spørgsmål om kajakudlejning hos Ry Kano. Vi er altid klar til at hjælpe dig med god personlig service.
Hos Ry Kano er vi glade for at kunne tilbyde flere gode muligheder for at nyde det midtjyske søhøjlands prægtige natur fra vandsiden. Derfor har vi også kajakudlejning.

Selv om den klassiske sejlads på Gudenåen foregår i kano – som vores navn, der har mere end 60 års historie bag sig, også fastslår – er kajakkerne et skønt moderne alternativ til venner eller familien, der elsker aktivitet og sjove udendørs ferieoplevelser.

Til dig, der godt kan lide lidt ekstra fart og spænding

En kajak er en smallere og lidt mere teknisk krævende fartøj end en kano. Har du mod på at prøve noget lidt andet end den klassiske kanoferie på Gudenåen, kan du leje havkajakker hos os og glæde dig til de store naturoplevelser på en lidt anderledes måde, end du måske er vant til. I en kajak er du tættere på vandet. Det er en skøn fornemmelse at lade fingrene glide roligt gennem vandet.

Lej en kajak i dag

Book din kajaktur på vores hjemmeside allerede i dag eller kontakt os, hvis du har spørgsmål om kajakudlejning hos Ry Kano. Vi er altid klar til at hjælpe dig med god personlig service.

Lej en kajak til en eller to personer hos Ry Kano

Vores kajakker er velegnede til sikker sejlads på Gudenåen for både nybegyndere og øvede sejlere. Vi har både kajakker for dig, der gerne vil sejle i din egen havkajak, og jer, der godt kunne tænke jer at prøve en tandem-model, hvor der er plads til to personer.

Du kan læse tekniske specifikationer om vores havkajakker her på siden, hvor du også finder vores anbefalinger til, hvor stor man skal være for at kunne sejle sikkert i de forskellige modeller. Husk, at du altid er velkommen til at kontakte vores kajakudlejning, hvis der er noget, du er i tvivl om – det er altid bedst at være på den sikre side, når du skal ud på vandet i en havkajak.

Hvad koster det at leje en kajak?

Du kan se de aktuelle priser på vores prisoversigt. Prisen varierer, alt efter om du vil leje en kajak på timebasis, hele dagen eller måske i et par dage for at tage på en længere kajaktur med overnatning undervejs.

Hvad er forskellen på at sejle i kajak og at sejle i kano?

På trods af, at kajakker og kanoer efterhånden både er populære fartøjer til sejlads på Gudenåen, er der nogen forskel på, hvordan det er at sejle i dem. Vores kajakker er mindre og smallere end vores kanoer. Desuden har kajakkerne en mere lukket siddeplads, hvor du sidder med dine ben strakt ud mod sejlretningen. Pagajen, du bruger til at drive kajakken fremad med, er dobbeltbladet og væsentligt mindre end den, du bruger i en kano. Det skyldes, at kajakker oftest er mere aerodynamiske og glider bedre gennem vandet – så der skal ikke så stor kraft til at få fart i den.

Kanoer er noget større og mere åbne. Derfor er de også mere stabile og kan rumme flere personer end en havkajak. Størrelsen gør måske kanoerne bedre til afslappede ture, hvor du nemt kan have noget mere oppakning med. Men kajakkerne er et sjovt alternativ, hvor der er lidt mere fart på og lidt mere teknik involveret. En sund udfordring for dig, der godt kan lide den ekstra fart og ikke behøver den helt store plads til bagage. Uanset hvad du foretrækker, kan du finde en kajak eller kano, der passer til dine behov og interesser.

Det skal du være opmærksom på, når du vil leje en kajak

Når du skal leje kajakker hos os, vil vi gerne have, at du får så sikker en oplevelse som muligt. Derfor er der her nogle ting, du bør være særligt opmærksom på, hvis du ikke er så erfaren i en kajak.

Erfaring og sikkerhed på turen

Erfaring er altid en fordel – men Gudenåens forholdsvist rolige vand er et godt sted at starte, hvis du bevæger dig ud i en havkajak som nybegynder. Vores singlekajakker er desuden valgt ud fra, at de skal kunne give både begyndere og øvede gode oplevelser på åen. Når du lejer en kajak hos os, får alle en svømmevest med. Vores kajakker er desuden alle af høj kvalitet og godt vedligeholdt, så du kan fokusere på at nyde din tur uden at bekymre dig om tekniske problemer.

Kontakt vores kajakudlejning i Ry, hvis du vil vide mere om mulighederne

Når du lejer en kajak hos os, kan du glæde dig til en stor naturoplevelse på vandet. Området byder på mange forskelligartede muligheder, og du kan selv plukke de oplevelser og aktiviteter, der passer bedst til dig. Du kan dog også finde inspiration i de ture, vi anbefaler, som vi har beskrevet for dig her på siden.

Her finder du både oplevelsesrige dagsture og vores gode forslag til flere dages eventyr med overnatning. Tag eventuelt kontakt til os i god tid for at få os til at hjælpe dig godt på vej, allerede mens du planlægger din tur.

Vi glæder os til at høre fra dig.