Kanoudlejning

Kanoudlejning | Tag på kanotur i Jylland og oplev Gudenåens natur

Der findes næppe noget der er skønnere end at mærke den danske natur helt tæt på. Her kan du leje kanoer, hvis du vil nyde livet i dit helt eget tempo.

Kanoudlejning – kom tættere på naturen

Der findes næppe noget, der er skønnere end at mærke den danske natur helt tæt på. På en kanotur på Gudenåen vil du opleve nogle af de mest naturskønne omgivelser, Danmark har at byde på.

I vores kanoer kan du nyde livet i dit eget tempo. Og det er uanset, om du tager af sted med familie, med venner eller som virksomhed. Gudenåen er nemlig en mindeværdig oplevelse hver gang.

Vi sender dig godt på vej ud i landskabet. For hos Ry Kanofart har vi drevet kanoudlejning i generationer – og vi elsker at give vores helt specielle oplevelse videre til dig, som har lyst til at sejle i kano og mærke solen, den friske luft og vandet, der glider mellem fingrene, mens du driver lydløst gennem landskabet.

Sådan foregår det, når du skal leje kanoer hos os

Ved booking af kanoen skal du bestemme dig for, hvor du ønsker at starte din kanotur. Her er der flere forskellige startsteder, som du kan se, når du møder vores bookingsystem. Herefter har du adgang til din kano på det aftalte tidspunkt. Vores base ligger ved den hyggelige lille Ry Havn – men ellers er der rig mulighed for at starte andetsteds på strækningen efter aftale. I det hele taget bestræber vi os i det hele taget meget på at være fleksible både før, under og i forbindelse med afslutningen af din kanotur.

Sikkerhed og kvalitet i top

Vi udleverer naturligvis gode redningsveste til alle, der skal sejle i kanoen. Vores udstyr er af høj kvalitet, og det gælder både vores kanoer, der er professionelt vedligeholdt, rengjort og opbevaret, så du får en så god oplevelse som muligt – og samtidig er vores redningsveste nye og rengjorte ved modtagelse. Kanoen kan bære op til 400 kg, men vi anbefaler at undlade at laste helt tæt op til den maksimale vægt, da det går ud over oplevelsen, når du skal padle.

Få mere information og find de bedste tips til din kanotur

Du kan her på hjemmesiden læse mange flere tips til, hvordan du får den bedste kanotur. Se for eksempel siden med vores hyppigt stillede spørgsmål eller grib telefonen og ring til os, hvis der er informationer vedrørende din forestående kanotur, du ikke umiddelbart kan finde. Vi er altid klar til at hjælpe dig med at få den allerbedste tur.

For dig, der gerne vil opleve naturen i sin reneste form

Hos Ry Kanofart elsker vi at nyde naturen omkring åen. Vi har selv trådt vores barnesko her – og der er ikke noget, vi hellere vil end at give de skønne oplevelser, vi har haft, videre til andre gennem kanosejlads i området.

Vores speciale er kanoudlejning og har været det altid. Vi har ikke vandcykler, robåde eller andre afarter af fartøjer, som er forlystelsesprægede på dén måde. Til gengæld giver vi dig de bedste forudsætninger for at komme og mærke Gudenåen og alle dens fortræffeligheder og vedvarende indtryk af nærmest uberørt og uforstyrret miljø. Derfor lejes vores kanoer også oftest af folk, der holder af udelivet, friheden og det at være til stede med hinanden under åben himmel.

Det betyder, at du kan glæde dig til masser af ro, samvær og gode minder.

Vi fortæller gerne om de mange gode muligheder, der er i området

Da vi kender området lige så godt som vores egen baglomme, er du meget velkommen til at spørge os om tips til turen. Der er forskellige turmuligheder, som giver mening for dig, der gerne vil nyde den smukke danske natur på timebasis eller på en endagstur. Der er også ture, som giver bedre mening, hvis du gerne vil leje kano til hele familien i flere dage og måske tage en overnatning udendørs undervejs.

Få personlige tips til din kanotur

Her sætter vi en ære i at finde frem til, hvad det er, du gerne vil, og guider dig i en retning af en kanotur, som du kan nyde i dit helt eget tempo. Du kan også finde information om området og gode ture i kano her på vores hjemmeside.

Se eventuelt vores stemningsvideo, hvor du kan få et indtryk af nogle af de skønne ting, du kan opleve i vores kanoer.

Dagstur eller overnatning

Hos Ry Kanofart er fleksibilitet i højsædet. Her kan du leje kanoer både til korte og til lange ture. På en enkelt dag kan du sagtens nå at komme ud og mærke området omkring Gudenåen. Det er en oplevelse værd, og det kan let kombineres med andre ferieoplevelser.

Desuden kræver det ikke den store forberedelse. Udlejningen kan vi klare på selve dagen, hvis du starter i Ry, og så er du klar til at padle med familie eller venner på en dagstur med det samme og få en skøn tur og gode minder med hjem.

Flerdagsture med masser af overnatningsmuligheder

En kanotur i flere dage kræver selvfølgelig en smule mere planlægning. Men så får du også en anden slags oplevelser med dig hjem. Vi hjælper dig altid med tips til at finde shelter eller oplagte destinationer, når du gerne vil sove i eget telt.

Vi kender efterhånden alle steder langs Gudenåen – og derfor er du meget velkommen til at spørge os om vejledning allerede i forbindelse med planlægningen, hvis du for eksempel gerne vil af sted som familie med små børn eller gerne vil tilrettelægge kanoturen for dine venner.

Her kan du få en oplevelse af at komme helt ned i gear med flere dage i træk væk fra hverdagen. Den længere tilstedeværelse ved åen har det nemlig med at give en helt særlig ro – særligt når man netop tillader sig at tage turen i sit eget tempo.

Hvad kan man opleve med kanoudlejning på Gudenåen?

Gudenåen er et helt fantastisk sted at sejle i kano. Åen er næsten 200 km lang og byder på et væld af forskellige syn, oplevelser og miljøer. Strækningen omkring Ry, hvor vores kanoudlejning ligger, byder blandt andet på smalle passager med mange sving, hvor man virkelig får oplevelsen af at befinde sig helt alene i naturen på den bedst tænkelige måde.

Vi laver gode kanoture for alle

En kanotur kan være en god oplevelse for alle. Hvert år hjælper vi med at lave gode ture i kano for vidt forskellige grupper. Det kan for eksempel være:

  • Familieture
  • Firmature
  • Hyggeture på timebasis
  • Teltture med kano
  • Skoleture

Spørg os – eller brug appen til at finde inspiration til kanoturen

Naturens mangefacetterede kvalitet på disse kanter har skabt masser af besøgsværdige steder, hvor du kan gå på land og søge ly for natten. Vi har som sagt fuldt overblik over de mange overnatningsmuligheder i shelter eller pladser ved åen, hvor du må slå eget telt op. Du kan undersøge nærliggende landgangssteder ved hjælp af GudenaaSamarbejdets app – men du er selvfølgelig også velkommen til at spørge os til råds, inden du padler ud i kanoen.

Lidt baggrundshistorie om vores kanoudlejning

Hos Ry Kanofart har vi kanosejlads i årerne. Her har familien nemlig haft kanoudlejning i flere generationer. Det hele begyndte med, at den lokale murermester i Ry købte en byggegrund ved åen helt tilbage i 1963. Til at begynde med købte han og hustruen tre kanoer som de lejede ud – samtidig med at de sejlede med rutebådene, som de ejede i små ti år. Herefter overtog den næste generation i familien, og de drev forretningen baseret på kanosejlads fremad i intet mindre end 40 år.

Hundredvis af kanoer til udlejning – men også kajakker

Nu drives kanoudlejningen af den seneste generation af familien, Trine og Bo, som har mere end 100 kanoer, der er klar til eventyrlystne danskere og turister fra nær og fjern. som godt kunne tænke sig at opleve kanoturen fra Ry. Ud over kanoerne har vi i dag også udlejning af kajakker som moderne alternativ til den klassiske kanotur, som vi har tilbudt vores mange glade kunder gennem de sidste 60 år.

Altid god og personlig service

Traditionen for at give oplevelser i den smukke natur videre mærker man tydeligt gennem den personlige service, der følger med hver eneste kanotur – helt fra du padler ud, til du stævner hjem igen eller efterlader kanoen på et af de aftalte slutsteder. Derfor håber vi naturligvis også, at du har lyst til at lægge vejen forbi os, næste gang du skal ud og sejle i kano.

– Vi glæder os til at tage godt imod dig.